вторник, 23 април 2013 г.

Мариела от Средец сред челните места в републиканско първенство по борба

Петото състезание в което клубът по борба в Средец взе участие бе Държавното лично отборно първенство /ДЛОШ/ за момичета, което се проведе на 21.04.2013г. в гр. Бургас.
На републиканско първенство за момичета нашият клуб участва за пръв път в своята история, като бяхме представени от Мариела Желязкова в кат.32 кг., която се сбори много добре и завоюва бронзов медал  в своята категория.
"Мариела можеше да се класира и по добре, но липсата на опит и самочувствие и попречиха да се класира на по предно място в крайното класиране", коментира Симеон Стаев, треньор на отбора.
На състезанието взеха участие всички водещи спортни центрове, където развиват женска борба. На състезанието да гледат схватките и да подкрепят своята съотборничка бяха и другите ни 4 състезателки, които нямат право да се борят през тази спортно състезателна година, а през следващата.
На състезанието бяха направени и две тренировки с други отбори, участващи на шампионата, с цел да се повиши нивото и спортната форма на нашите състезателки, както и да се повиши интереса им към спорта борба. Самото присъствие на момичетата на шампионата е радващо и предполага бъдещи спортни успехи.