понеделник, 6 март 2017 г.

Няма да повярвате в какво ще превърнат училището в Дюлево

Старото училище в средецкото село Дюлево ще се превърне в модерен център за здравословен начин на живот, научи "Sredets News". Проектът може да стане факт с решение на Общинския съвет в общината. Сградата на ОУ "Христо Ботев" не функционира от 40 години. 

Ученици в селото отдавна няма. Постройката запада, прозорците са счупени, вратите една по една се откъртват от пантите. "С общи усилия на живеещите тук успяхме да обезопасим сградата", каза пред "Черноморие" кметът на Дюлево Зорница Георгиева. Местните посрещнали с надежда проекта на бизнесмена Петко Георгиев, който иска да преобрази старата и запустяла от десетилетия сграда. Желанието му е да купи училището и част от прилежащата към него земя и да го превърне в детокси център, където хората ще могат да се справят със здравословни проблеми, наднормено тегло, висок холестерол само чрез природосъобразно лечение. 

"Ще инвестираме между 600 и 1,2 млн. лева в проекта. Желанието ни е да направим и веган ресторант към центъра, където хората ще отсядат, за да правят детоксикация на организма си", обясни Петко Георгиев. Проектът му е възможност селото да бъде съживено. То се намира на 20 километра от Бургас и заради добрата си локация е подходящо за такъв тип начинание, който ще доведе и до разкриване на работни места.