понеделник, 16 октомври 2017 г.

В Средец започват ударни ремонти на улиците

Започват ударни ремонти на улиците в Средец от спечелените 1,5 млн. лв. по европроект от Програмата за развитие на селските райони.

Припомняме, че кметът Иван Жабов получи договора лично от премиера Бойко Борисов на 19-ти септември. Без да чака, администрацията е запретнала ръкави за средствата и няколко дни по-късно е обявила обществена поръчка за 4 от улиците. Прогнозната им сума без ДДС е 264 708 лв., показа справка на Флагман.бг.

Основен ремонт ще бъде извършена на улиците "Дунав", "Георги Кирков", "Тодор Павлов" и "Димитър Благоев".

Дейностите включват частично възстановяване и/или частична замяна на конструктивни елементи, основни части, съоръжения или инсталации на строежа, както и строително-монтажните работи, с които първоначално вложени, но износени материали, конструкции и конструктивни елементи се заменят с други видове или се извършват нови видове работи, с които се възстановява експлоатационната им годност, подобрява се или се удължава срокът на тяхната експлоатация, пише Флагман.

Срокът за получаване на оферти от фирмите кандидати е 2-ри ноември, а на следващия ден в сградата на Община Средец ще бъдат отворени предложенията им. Реконструкцията на улиците ще започне веднага щом бъде избран изпълнител, увериха Флагман.бг от администрацията на Иван Жабов.