понеделник, 9 декември 2013 г.

С редица мероприятия набират средства за "Подари усмивка за Рождество"

Над 500 лева са събраните средства тази година от благотворителния базар в подкрепа на инициативата “Подари усмивка за Рождество”. Кампанията е под патронажа на кмета на община Средец Иван Жабов и се провежда за втора поредна година.
На 6 ти декември - Никулден участниците в базара подредиха на площад "България" щандове с ръчно изработени коледни картички, сувенири, сурвачки и плетива.
Парите, събрани в кампанията ще отидат за подпомагане на дома за деца и младежи в неравностойно положение, социални домове и довършване на параклиса Св. Богородица в гр. Средец. По случай празникът на Св. Николай Чудотворец бе раздаден и рибен курбан за здраве,  осигурен от спонсори.
На Коледна среща на нациите в Посетителския информационен център в местността "Божура"  италианци, англичани, французи и руснаци представиха ястия и обичай, които задължително присъстват по време на коледни празници. Фолклорна група "Росна китка" от село Проход показа обреди и обичи от Игнажден до Бъдни вечер. Гости и домакини часове наред пяха и танцуваха италиански канцонети, руски романси, английски евъргрийни и български хора.
332 лева събра мероприятието, което беше с куверт 10 лева.
Събраните средства от началото на кампанията, която стартира на 25 ноември тази година са над 1300 лева.