сряда, 30 юли 2014 г.

Покъртително! Избраха шеф на общинския парламент в Средец

Общинските съветници  в Средец вече могат да се похвалят със свой председател след 5 месеца политически игри. Съветникът от СЕК Динко Цъцаров спечели 10 от гласовете на присъстващите 16 общински съветници на днешното заседание. 
След бурните дебати през предходните месеци СЕК взе председателското място и макар, че вотът беше таен, стана ясно, че кандидатурата на Цъцаров е била подкрепена от групата на ГЕРБ и на РЗС. Според съветници през изминалите три дни е имало сериозни преговори между представителите на различни политически сили, тъй като до скоро изглеждаше невъзможно да се стигне до избор, пише Флагман.
Кризата в ОбС започна през февруари, когато от председателското място беше свалена Надежда Палова, която е общински председател на ГЕРБ. От тогава на всяка сесия избора на председател беше неотменна точка, но така и не се стигаше до краен резултат. БСП упорито се опитваше да прокара своя кандидат - Янко Германов, като дори преди месец свика изненадваща неделна сесия, но изборът се провали. Днес кандидатурата на Цъцаров беше единствена.