сряда, 27 август 2014 г.

Обновяват село с европари

Средецкото село Драчево, ще посрещне  празника си с обновен парк и ремонтирана църква. С пари по европейски проект е  финансиран тази година  и традиционният конкурс „С песните на Комня Стоянова”, който се провежда в памет на народната певица. Надпяването ще започне в 10.00 часа на 30 август, а в 18.00 часа ще бъде представена книгата „Драчево ще бъде във времето”. От 18.30 гостите и жителите на селото ще могат да видят филма "Западна Странджа-древност, изваяна в багри и звук” за  природните и исторически забележителности на региона. На 31 август от 8.30 в ХРАМ „УСПЕНИЕ БОГОРОДИЧНО” ще започне тържествена служба. Църквата е изцяло ремонтирана по проект финансиран по европейски програми. От 11.00ч. официално ще бъде открит   възстановения парк в селото. Средствата са отпуснати  по спечелен от община Средец проект на Националната кампания „Чиста околна среда 2014 г.” и обявения от МОСВ и  ПУДООС  конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам.


                                                ПРАЗНИК НА ДРАЧЕВО

                                                           ПРОГРАМА


30.08/ събота/

10.00ч.
Конкурс с песните на Комня Стоянова
18.00ч.
Представяне на книгата” Драчево ще бъде във времето”
18.30ч.
Фолклорно надпяване и Представяне  на "Западна Странджа-древност, изваяна в багри и звук” -филм за културните и исторически забележителности на региона.


31.08 / неделя/ ХРАМ „УСПЕНИЕ БОГОРОДИЧНО”

08:30ч.
Тържествена служба.
Църквата е изцяло ремонтирана по проект финансиран по европейски програми
11.00ч.
Официално откриване  на възстановения парк в селото. Ремонта е финансиран  по проект на Националната кампания „Чиста околна среда 2014 г.” и обявения от МОСВ и  ПУДООС  конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам”