петък, 16 септември 2011 г.

Последна сесия на общински съвет 2007/2011

първа сесия, снимка: Община Средец
И последното заседание на общински съвет мандат 2007 - 2011 година е факт. На него присъстваха всички общински съветници с изключение на  Георги Вълчев и Ненчо Ненчев,  избрани от листата на ГЕРБ. Председателя на общинския парламент водеше сесията, а за секретар беше избрана Лена Радева. 
Кметът на общината поздрави всички общински съветници за добре свършената работа през мандата като си пожела следващия общински съвет да бъде в същия състав. 
Сесията мина добре и очакванията за остри предизборни дебати останаха само очаквания. Единствено на докладната записка относно теглените от общината кредити за проекти постъпиха устни предложения от съветника от партия ГЕРБ Станимир Андонов. Той предложи всеки един кредит да се гласува в различна точка от дневния ред, а не заедно, защото всеки един отива на различно място и е на различна стойност. Кмета от своя страна сравни кредитите като майка, която не прави разлика между децата си, като едното е в 8 клас, а другото  в 1 клас. Кмета от своя страна заяви, че не трябва да се делят проектите тъй като те са доброто на града и ако днес някой от тях  не се приеме хората от вън няма да им го простят, а относно сравнението на г-н Андонов, кмета направи свое: "Аз съм съгласен с господин Андонов, също така една майка не може да раздели децата си: едното да вечеря в ресторант, а другото в къщи", заяви кмет като допълни, че предложенията приличали на песента на Лили Иванова "Не всичко е пари". Въпреки всичко предложението на Станимир Андонов не се прие, но докладната записка се прие от всички с изключение на С.Андонов, който гласува въздържал се. 
След сесията съветниците остана на един последен обяд с чаша вино.