петък, 30 септември 2011 г.

РЗС си представи кандидата за президент и кмет

стопкадър: БНТ
Партия "Ред законност справедливост" представи кандидата си за президент на републиката Атанас Семов, който е известен с това, че в цяла България има билбордове, на които той казва: "Ще уволня Бойко Борисов". Освен кандидата за държавен глава РЗС представи и кандидата си за кмет на община Средец Ненчо Ненчев и кандидатите за общински съветници на партията. 
"В навечерието сме на много важни избори и всички вие трябва да знаете, че като гласувате вие не гласувате за мен или за някоя личност, а гласувате за самите вас" с тези думи започна срещата кандидата за кмет Ненчо Ненчев "Листата на РЗС е с най-младите и красивите от всички други" продължи Ненчев, като довърши, че това е било предимство и че неговия екип иска да промени статуквото, а с РЗС и цялата страна. 
Атанас Семов се обърна с "кмете" към Ненчо Ненчев, което предизвика аплодисменти в залата. Кандидата за президент наблегна на своята програма. Според него целта на РЗС е да спечелят около 30 - 40 общински кмета, като Средец е една от тях и поне 3 областни градоначалници.
Една от точките, които представи Семов беше, че кандидатите за кметове се ангажират ако спечелят да информират всяко решение жителите, като поставят монитор пред сградата на общината. Втората точка е пълна ревизия на последните два мандата. Всички важни въпроси, които касаят общината да се вземат с референдум искат още РЗС, както и отзоваване на всички държавни и общински служители, които не си изпълняват както трябва длъжността или са допуснали грешка в своята работа. Другото важно нещо, на което залегна Атанас Семов е никой да не може да бъде избиран повече от два мандата на една и съща позиция. "Където спечелим ще направим фонд за насърчаване на раждаемостта" заяви Семов, като заяви, че България има много пари и не е бедна, а е крадена, защото 5 млрд. лева потъват всяка година. 
РЗС иска съкращаване на администрацията; намаляване броя на 240-те "хрантутеници" на 100; наполовина намаляване на държавната администрация; нова конституция; премахване имунитета на депутати, министри, президент, прокурори...
Атанас Семов коментира кандидата за президент на партия "ГЕРБ" Росен Плевнелиев, че той трябва да тръгне и да се срещне с хората, а не само да ходи в Брюксел и да получава потупвания пред медиите. Семов заяви и следното: "Пожарникар социални пожари не може да гаси", визирайки премиера Бойко Борисов, като допълни, че ако той не премахне Цветанов България затъва.