петък, 11 ноември 2011 г.

Свалят с 20 % данъците в община Средец



Автор: Новини.бг

Драстично намаление с 20% на нивата на местните данъци и такси предвижда новият кмет на община Средец инж. Иван Жабов.


Коригирането на ставките ще влезе в сила от 2012 год. и ще се отнася за фирмите и компаниите, които инвестират в общината. Намалението е част от амбициозната икономическа програма на новата администрация, която си поставя за цел да ограничи безработицата в района.

Няма да пестим усилията си, за да привлечем интереса на бизнеса - коментира градоначалникът. Привличане на инвеститори и създаване на нови работни места са основните приоритети на Жабов и екипа му. Кметът предвижда и разширяване на дейностите на общинските фирми, за да гарантира допълнителна заетост на местните хора.

Освен с представители на бизнеса кметът планира и среща с ръководството на полицията, за да бъде изготвена стратегия за ограничаване на битовата престъпност в селата, която в момента също е висока. Партньорството ще бъде улеснено с обособяването на общинско звено по сигурността.

На втори декември по време на сесията на общинския съвет в Средец ще бъдат обявени окончателно членовете на новата администрация и ще бъде приет правилник за работа на местния парламент. Инж. Жабов гарантира, че няма да предприема уволнения и ще даде шанс на всички общински служители да покажат своята компетентност и умения.