четвъртък, 3 ноември 2011 г.

Първата сесия: клетви, двубой и още нещо

След тежките избори и първата сесия на новоизбрания общински съвет мина. На нея новоизбраните кметове и общински съветници се заклеха във вярност към своите избиратели. Гост на сесията бе зам.областната управителка на област Бургас г-жа Дукова. 
На първата сесия трябваше да се избере и председател на новият ни общински парламент. Това се оказа трудна задача за общинските ни съветници. По време на гласуването присъстваха 6 съветника от ГЕРБ, 6 от БСП, 2 от СЕК и 2 от РЗС. Номинирани кандидати бяха общинските шефове на ГЕРБ Надежда Палова и на БСП Георги Георгиев. За щастие след третото гласуване се избра председател. 
За резултата на първите две гласувания можем да твърдим, че общинските ни съветници или са некадърни за да гласуват правилно с Х или по-скоро има проблем в управляващата партия за да има недействителни бюлетини и  кандидата на ГЕРБ да има само 4 гласа. 
Въпреки всичко шефката на ГЕРБ Средец стана шеф на Общински съвет Средец с 9 гласа. Това  стана след почивка от 30 минути, в която се проведоха преговори с представителите на останалите партии в общинския съвет.