петък, 2 декември 2011 г.

Втората сесия: Нелепици и скандали

На сесията   общинското ръководство бяха притеснени
Общинските съветници гласуваха заплатата на инж.Иван Жабов - 1414 лева. 

Втората сесия на  новоизбраният общински съвет мина под светлината на скандала. Заседанието на общинския парламент се проведе при пълна зала от граждани. 
Сесията стартира с полагане на клетва от общинския съветник Марин Клинков. Общинските съветници приеха правилник за организацията и дейността на общинския съвет, постоянните комисии към него и взаимодействието му с общинска администрация. Структурираха се и постоянните комисии на Общинския съвет. Създаде се комисия за извършване на проверки за установяване на конфликт на интереси по чл.25, ал.2, т.3 от ЗПУКИ. 
Общинските съветници гласуваха и закриване на кметствата М.Църква, Факия, Загорци, Орлинци, Светлина, Зорница и Дюлево. Одобряването на структурата на общинската администрация се отложи за следващото заседание. Определи се представил на общината в общото събрание на Националното сдружение на общините, както и делегат в общото събрание на РАО "Тракия" и представител на общинския съвет за член на Областния съвет за развитие. Определи се и състава на местната комисия по прилагането на Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно спестовни влогове, който ще се оглави от Желю Желев, зам.кмет на община Средец.Отпусна се и еднократна финансова помощ на жител на община Средец, както и се гласува заплата на Кмета на общината.