петък, 2 декември 2011 г.

Групата на ГЕРБ в общинския парламент олекна с един?

Петър Ангелов, снимка: Средец Нюз
По време на цялото заседание наблюдавахме директен сблъсък между общинския съветник от ГЕРБ Петър Ангелов и кмета Жабов.

Олекна ли групата на ГЕРБ в общинския съвет на Средец? Това е въпроса, който си задаваха присъстващите на скандалната сесия на общинския съвет днес. Става въпрос за общинския съветник от  ГЕРБ Петър Ангелов, който на всяка точка от дневния ред ставаше за да оспорва нещо. Преди да започне сесията той се обърна към кмета Жабов с искане той да представи заместниците си. "Чувам някакви слухове, но щом седят тук явно е истина. Предлагам кмета да ни представи зам.кметовете, които е назначил", заяви Ангелов. "Аз бях в предизборния щаб на ГЕРБ, но тези хора не ги познавам. Надявам се, че не ги е назначил само, защото  е кръстник на едната и в близки приятелски отношения с другия заместник", допълни общинския съветник Петър Ангелов от ГЕРБ, който не пожела да даде коментар пред "Средец нюз". 
Ангелов се заяде и с направената структура на Общинска администрация. "Искам да заявя, че нямам нищо общо с тази некадърно направена таблица", заяви Ангелов. Кметът Жабов отвърна на удара с въпроса "Не те ли устройва Петьо?". 
Припомняме, че на първата сесия имаше вероятност Георги Георгиев от БСП да стане председател на общинския съвет, след като самите съветници на ГЕРБ не гласуваха за техния кандидат. Говори се, че част от предизборния щаб на управляващата партия са разочаровани от градоначалника на Средец. Интересно е дали Кмета ще успее да се задържи на пост, ако има вот на недоверие, тъй като и "коалиционните" партньори от ПП "СЕК", както и РЗС гласуват с БСП след като бяха излъгани.