четвъртък, 22 декември 2011 г.

ГЕРБ си взеха поука, хванаха на тясно своите съветници

Заседанието започна с лек гаф на председателя на
общинския съвет. снимка:Бесове.бг
Автор: Средец Нюз

Съветниците на ГЕРБ подписали декларации за лоялност.

За разлика от предната сесия днес заседанието на общинските съветници наподобяваше сесия преди няколко месеца, когато БСП  имаха мнозинство. Почти всяка точка от дневния ред бе гласуван с 17 гласа ЗА. 
Припомняме, че предното заседание на общинския парламент беше изпълнено с комедия и нелепици. ГЕРБ, които спечелиха изборите, но нямат мнозинство не успяха да оглавят нито една постоянна комисия в общинския съвет. 
Заседанието започна с гаф от страна на председателя на общинския съвет Надежда Палова, която забрави, че трябва да бъде избран секретар на заседанието, но беше поправена от адвокат Никола Чолаков от БСП. Да си върне жеста, Палова,  го предложи за секретар и той бе избран. За разлика от предната сесия на тази се прие структурата на Общинска администрация и тя ще бъде по модел B4. Общинските депутати гласуваха и броя на такситата, които ще обслужват Средец през следващата година. Шефът на местните социалисти Георги Георгиев заяви, че такситата трябва да извършват и градски услуги, а не само извънградски по линията Средец - Бургас.
Две точки от Дневния ред се занимаха с Волейболен клуб "Странджа" град Средец. Едната беше за предоставяне на безвъзмездно управление на имот на клуба, а другата отпускане на субсидия в размер на 3 000 лева. Темата волейбол предизвика остри реакции у общинския съветник от РЗС Ненчо Ненчев. Според него не е редно да се гласува докладна, ако вносителя не  присъства за да може да даде отговор на някои въпроси. Ненчев на няколко пъти зададе своите, но накрая не бе удовлетворен от отговора на представител на общинска администрация. "Трябва да се смени ръководството на волейболния клуб след като не могат да се организират и да си направят правилната сметка, тъй като преди два месеца отново  им отпуснахме парични средства", заявиха общински съветници. Димитър Янков от "СЕК" подкрепи Ненчев в неговите укори, но се обърна към съветниците да гласуват ЗА. Въпреки споровете волейболния клуб получи имота и субсидия в размер на 3000 лева.
Съветниците избраха председателя си Надежда Палова да бъде представител в комисията за координиране и разработване на Стратегия за управление на общинската собственост за периода 2011 - 2015г.
Гласуваха се няколко кандидатствания на община Средец по проекти, отпускане на безвъзмездна финансова помощ на няколко жители на град Средец, както и се предостави имот за нуждите на Център за спешна медицинска помощ.