петък, 17 февруари 2012 г.

Тракторист задигна машини от шефа си в с. Орлинци


снимка: Интернет

Трактористът Иван Живков откраднал селскостопанска техника от арендатора на кооперацията в село Орлинци, община Средец, към когото работел. Той се опитал да продаде части от машините за скрап, когато изкупвача се усъмнил, че металите са крадени, пише сайта Бесове.бг.
По сигнал служители от Районно управление „Полиция” в Средец са спрели за проверка лек автомобил «Форд», с бургаска регистрация, управляван от 22 годишния Г.А. от с. Орлинци, с който се е придвижвал и 37-годишния Живко. При извършената проверка в багажника на автомобила са открити 6 диска за дискова брана, два държателя за култиватор, три лемежа за плуг, тяло за плуг, риза за двигател «ЯНЗ» 236, две макари за дискова брана, първичен вал за скоростна кутия на трактор, зъбно колело за редуктор на фадрома и други, откраднати от частна фирма в с. Орлинци. По случая е образувано бързо полицейско производство.
Село Орлинци буквално пропищя от кражбите на метали. Дворовете и къщите на местните хора са атакувани почти постоянно от различни банди, някои от които от Ямбол. „Тук живеят предимно възрастни хора, които лесно се лъжат. Идват крадците, представят се за калайджии и под предлог, че искат вода или някаква друга услуга, влизат в дворовете и докато стопаните се усетят, остават без вещите си”, коментираха жители на Орлинци. Наскоро от църквата в селото бяха откраднати и икони направо от иконостаса, а пък преди няколко години изчезна и камбаната.