вторник, 28 февруари 2012 г.

Не ходете на сесия на общинския съвет, че може да боли!!!

Грубо нарушение на правилници днес проявиха от общинското ръководство на Община Средец. По заповед на Председателя на общински съвет Средец или на някой от заместник кметовете днес общинската охрана, която скоро беше създадена /само роднини/ ни изведе от зала №1 на община Средец, където се провеждат заседанията на общинския парламент без никакви обяснение. 
Все още не можем да разберем кой е дал тази заповед, тъй като никой от общинското ръководство не си вдига телефона, а в общината не можем да влезем, тъй като е забранено. 
Унизителната постъпка, извършена от служители на общинската охрана стана в присъствието на кметове, кметски наместници и граждани. 
Какво ли е разгневило местните управници??? Може би са разбрали, че "Средец Нюз" няма да мястото където да ги милват, а ние няма да сме послушните кученца, които да джавкат когато им се каже?
В правилника ясно пише, че сесиите са свободни за граждани, които искат да са запознати с работата на Общинския съвет, като седят на специално отредените за тях места и не създават проблеми, каквото всъщност днес направихме. Без да има извадена камера, диктофон или каквото и да е записващо устройство днес бяхме изкарани като престъпници. 
Ние ще продължим да се опитваме да се свържем с Председателя на Общински съвет Средец Надежда Палова, която пряко трябва да отговаря за реда по време на заседанията и която може би е дала тази нарушаваща правилника заповед.
На днешната сесия трябваше да бъде приет и бюджета на общината за 2012. Дали това е бил проблема? Дали Община Средец не иска да има прозрачност? Тези въпроси при всяка възможност ще бъдат зададени.
Такава цензура досега не е имало, да се надяваме, че тази срамна за институцията Общински съвет сценка да не се повтаря.