понеделник, 11 март 2013 г.

Д. Бойчев, ГЕРБ: Надежда Палова е номинирана за депутат

Димитър Бойчев
снимка: Sredets News
Преди броени минути приключи партийното събрание на ГЕРБ - Средец, което трябваше да излъчи номинации за народни представители. На него присъстваше Димитър Бойчев, народен представител и областен координатор на партията за Бургас. Sredets News научи, че сред номинираните са Надежда Палова, Димитър Бойчев, Семир Абумелих, Златина Дукова и Стоян Гюзелев, но само Палова е получила достатъчно подкрепа.

-Г-н Бойчев, каква беше идеята на днешното събрание на ГЕРБ в Средец?
-Днешното събрание бе общинско за номинации на народни представители.
-От Средец ще има ли представители в листата?
-Направи ми впечатление, че нямаше много номинации, въпреки, че в Средец има много достойни хора, които да бъдат номинирани, но все пак има. Госпожа Палова е сред тях и получи доста сериозна подкрепа. 
-Само Надежда Палова ли ще бъде от Средец?
-Беше номиниран и кмета, но с Решение на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, кметовете нямат право да бъдат в кандидатските листи. В този контекст на мисли само госпожа Палова е реално номинирана.
-Като областен координатор на ГЕРБ какви ви са наблюденията за местната структура на партията? Преди известно време бяхме свидетели на вътрешно партийни сблъсъци.
Н.Палова на мястото на Ц.Цачева
-Самият резултат от местните избори показа, че това е една много добра структура, която се пребори. Имаме кмет, имаме председател на ОБС и съответния брой общински съветници. Дейна е структурата, младежката организация в лицето на Марин също. Бих казал, че това е една от основните ни организации. 
Ръководството на ГЕРБ - Средец обсъждаше по-рано
през деня в работно време днешното събрание.
-Какви са вашите очаквания за парламентарния вот, колко депутати ще влязат от Бургас?
-Минимума е толкова, колкото имахме и до момента...
-6?
-Сега се увеличава квотата с 2 депутатски места. Ще се борим за 7.
-Вие ли сте водач на листата?
-Това е приоритет на Изпълнителната комисия. 
-Излезе  в публичното пространство номинацията на зам. министър Ивелина Василева, която да бъде водач на бургаската листа?
-Да, до колкото знам тя също е номинирана от нашите структури. Една много силна кандидатура, която между другото е и наше предложение за назначаване като зам.министър  и бургаската структура се гордеем с нея.