понеделник, 25 март 2013 г.

Волейболисти от Средец първи на турнир


Любителски отбор по волейбол от Средец зае първо място на приятелски мини турнир  в Поморие. Турнирът се провежда по инициатива на любители на волейболната игра от морския град.  В надпреварата се включиха и отбор от  Бургас и Поморие.

"Все по-голяма популярност набират любителските спортни турнири през последните две, три години. Ежемесечно се организират спортни прояви с изцяло любителска насоченост. Горд съм, че Община Средец е една от първите общини в Бургаска област, която започна масово да популяризира любителския спорт, като начин на спортно и здравословно занимание", сподели Марин Димов специалист "Спорт и младежки дейности" в община Средец, цитиран от общинския пресцентър.
"В спортните прояви взимат участие хора от всички възрасти и пол, без изисквания към спортни умения. Опитваме се да привличаме все повече любителски волейболни отбори от цялата област, към тези турнири, които организираме. В момента поставяме основите на подобни ежемесечни прояви в различни части на Бургаска област” добави Димов.