събота, 30 март 2013 г.

Отборът по борба се завърна с 9 медала от Елхово


Вчера отборът на Средец по борба участва в турнир в град Елхово, по повод празника на града. Нашият отбор беше представен от 10 състезатели в различни възрасти, от който 2 на „подготвителна група”, 2 на възраст „деца”, 5 на възраст „момчета” и 1 състезателка на „момичета”. 

Борците от Средец се съревноваваха с отборите на Ямбол,  Стара Загора, Нова Загора, Раднево, Елена, Гълъбово и домакините от Елхово. 
Нашите състезатели се представиха много добре, като завоюваха 9 медала, от който 1 златен на Петко Петков/47кг/, 4 сребърни на Христо Дамянов/53кг/, Петко Янков/30кг/, Свилен Петков/32кг/ и Мариела Желязкова/34кг/ и 4 бронзови медала на Николай Бинков/32кг/, Ивайло Христов/35кг/, РосенПетков/47кг/ и РадославКачулков/53кг/.
"Представянето на този турнир показва, че състезателите са много добре подготвени, както и това, че са повишили спортната си форма за участие със самочувствие в големите международни, републикански и национални турнири", заяви за Sredets News треньора на отбора Симеон Стаев. По думите му на турнира състезателите са показали много добри борби.
"Имаше и такива състезатели, като Христо Петков/47кг/, който се бори слабо и не можа да завоюва медал, но за това той има голяма вина, тъй като не е водил целенасочена и пълноценна подготовка в последните месеци", заяви още Стаев.
Треньорът на отбора допълни, че представянето на турнира е много добро, като се има в предвид, че за пръв път в историята на  клуба се участва на състезание, където се представя  състезателка /Мариела Желязкова-34кг/, която се сбори много добре и завоюва сребърен медал.