четвъртък, 14 март 2013 г.

Средец се събуди! Протест по време на сесия

Най-накрая и в Средец се чу думата протест. Той ще бъде днес от 17:00 часа пред сградата на общинската администрация. По същото време ще започне и извънредна сесия на Общинския съвет, на която ще бъде гласуван бюджета на общината за годината. 
На протеста излизат движение "Антимафия", НФСБ, както и структури на организации в община Средец. Протестът е насочен срещу местния парламент, който "тайно искал да приеме бюджета".
Днес стана ясно, че в протеста се включва и партия "АТАКА". От структурата заявиха, че те ще протестират и срещу безхаберието на някои съветници, повечето, от които не им се е чула думата през мандата. От АТАКА припомниха, че в деловодството на ОБС Средец са входирали 6 докладни, от които само една е приета, а другите, дори не са и разгледани. За това те обвиняват ръководството на местния парламент в лицето на председателя Надежда Палова, която стана ясно, че е номинирана за депутат. "Сред докладните са създаването на детска кухня и общински младежки съвет. За второто се разбра, че общината ще създава младежки консултативен съвет. Това стана ясно на предно заседание, на което бе приет общинския план за младежта и трябваше такъв съвет да бъде учреден през февруари, но някои не си е свършил работата", допълниха от структурата.
Организаторите призовават всички граждани с будно самосъзнание да ги подкрепят в 17:00 часа пред община Средец.