четвъртък, 14 март 2013 г.

Георги Георгиев, БСП: Излишен лукс е въвеждането на електронно гласуване в Обс Средец

Един от малкото общински съветници, решили да разговарят с протестиращите, бе лидера на местната опозиция и общински съветник от БСП Георги Георгиев. Ето какво заяви за Sredets News минути преди началото на митинга.

-Г-н Георгиев, как ще коментирате протеста?
-Кметицата на Дебелт има основание за допълнителни искания. Проблемът е, че когато се обсъждаше бюджета на общественото обсъждане, не бяха поканени кметовете на най-големите села, за да поставят своите искания и тогава в един оперативен порядък да се прецени кое от това, което те предлагат може да бъде включено в бюджета. Именно затова на тази сесия ще има сериозен дебат, а именно дали една част от исканията, които имат жителите на селата Дебелт и Драчево, да бъдат включени в бюджета за 2013 година.
-Тук виждаме плакати, на които пише: "Жабов ВЪН!". Подкрепяте ли ги като лидер на опозиционната партия в общинския съвет?
-От първият ден сме опозиция на господин Жабов в местния парламент. Тези, които наблюдават политическия живот, които идват непрекъснато на сесии, виждат, че ние взимаме активно участие в обсъжданията и там, където смятаме, че е необходимо сме били твърда опозиция. Така, че дали да му искаме оставката, това могат да го решат голяма част от избирателите, а не само общинските съветници.
-А на г-жа Палова?
-Не искам да коментирам Председателя на Общинския съвет, затова, че аз съм бил 2 мандата на този пост. Тя се опитва да има баланс в ОБС, но това са си вече вътрешни неща на ГЕРБ. Има едно напрежение между председателя на Общинския съвет и кмета на общината, между техни кметове и общинска администрация. Това са вътрешно партийни проблеми на ГЕРБ.
-В публичното пространство излезе информация, че Надежда Палова е искала да въведе електронно гласуване в Общинския съвет, както и да закупи БМВ?
-БМВ на общинския съвет? Изненадан съм!
-Подкрепяте ли електронно гласуване да се въведе в Обс Средец?
-Аз съм изразявал мнение, че електронното гласуване за нашата община не е необходимо. Ние сме 17 общински съветници и би било добре всеки, който присъства на сесията да види всеки общински съветник как гласува. Мисля, че това е излишен лукс, а и нашата зала е мултифункционална. Ако бъде монтирана техника, тя не би могла да се ползва за мероприятия от друг характер.