понеделник, 25 март 2013 г.

Тракийци бесни: СКАТ да не манипулира!

От местното тракийско дружество изпратиха прессъобщение до медиите, в което изказват своето недоволство от репортаж на СКАТ ТВ. По думите им от медията са манипулирали репортажа, за да популяризират дейността на партията си. Публикуваме цялата декларация на ТД "Лазо Лазов" в Средец. Очаквайте позицията и на НФСБ - Средец.




ДЕКЛАРАЦИЯ
Кой построи паметника на Лазо Лазов и Преображенци в Средец?

С настоящата декларация изразяваме нашето възмущение от изнесеното от представителите на ТВ СКАТ и партия НФСБ. Поводът е спестяването на информация на медията за инициативата за построяването на паметник на войводата Лазо Лазов, участниците в Илинденско-Преображенското въстание и бежанците от Средецкия край.
Припомняме, че на 22 март 2013 година бе открит паметника в парка на град Средец. На тържествената церемония присъства кметът на Средец Иван Жабов, както и председателя на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов, които откриха паметната плоча пред  десетки граждани и представители на администрации и организации.
Нашето възмущение е насочено срещу  скандалното поведение на медията в стремежа да популяризира дейността на партията си.  В репортажа на ТВ СКАТ бяха представени само коментари на областния лидер на партията Ангел Божидаров, както и на Руси Ангелов, общински лидер на НФСБ, който  изопачи историческите събития.
Истината е, че инициатора за построяването на този паметен знак е Тракийско дружество „Лазо Лазов” и родолюбиви българи, които с минимални средства подпомогнаха идеята да се осъществи.