понеделник, 18 март 2013 г.

Атанас Зафиров, БСП: Очаквам добро представяне на Средец в нашата листа

Атанас Зафиров
снимка: Sredets News
Атанас Зафиров е областен лидер на Българската социалистическа партия за Бургас. По време на днешното му посещение в Средец бе забелязан от репортер на Sredets News. Вижте какво отговори на нашите въпроси шефа на социалистите за областта.

-Предстоящото събрание на БСП в Средец за депутатските листи ли е причината за вашето посещение в града?
-Да, това е причината за посещението ми. Не точно подредбата на листите, а течащата в момента кампания в БСП по номинации и издигане на кандидати за народни представители, както и предстоящата ни конференция в община Средец.
-В публичното пространство излезе информация, че вече сте номиниран от 4 общини. Това така ли е?
-До момента е така. Минали са 4 конференции, но не съм само аз, има много номинации.
-Очаквате ли вие да сте начело на листата?
-Водачът на листата ще бъде избран от Националния съвет. В събота ще имаме заседание на НС на БСП, на който това е прерогатив. Аз не мога да взема решение. 
-Очаквате ли да има номинации и от Средец за народни представители?
-Искрено се надявам! Не само номинации, очаквам партийната организация в Средец да има добро представителство в листата на ІІ бургаски МИР.
-Коментарът ви за протестите в Средец и по-точно имаше ли смисъл от тях?
-Очаквам партийната организация да даде своето становище и съм сигурен, че те ще вземат най-доброто решение.
-Как ще коментирате пасивността на общинските съветници на ГЕРБ? По време на зеседанието на Обс Средец, когато се обсъждаше бюджета и когато по време на него влязоха и протестиращите, единствено съветниците на БСП взеха отношение и изразиха позиция.
-Нищо вече в позицията на ГЕРБ не може да ме изненада. Виждате, че представителите на тази партия се държат все по-неадекватно. По отношение на тяхната легитимност в управлението на общините, отдавна съм имал възможност да го кажа и ще го потвърдя, че всички, като започнеш от областните управители, и като стигнеш до ниво общински кметове, всички представители на ГЕРБ трябва вкупом  да си подадат оставката, тъй като те загубиха легитимното, моралното, фактическото, правното и всякакво основание да стоят на тези постове. Кметовете на ГЕРБ бяха избрани благодарение на 3 неща: фалшификация на изборите, личната харизма на Бойко Борисов и на трето място вълната "ГЕРБ". Нито една от тези предпоставки не е на лице, така че смятам, че съвсем логично това, което се случва в момента в община Средец, а и то не е само тук, а и в цялата страна текат тези процеси на делигитимация на представителите на ГЕРБ. Няма нищо странно и нищо неочаквано. По отношение на конкретния казус, пак ви казвам, че нашата структурата е достатъчно разумна, достатъчно опитна и смятам, че е взела правилната позиция. 
-Като областен лидер на БСП искате ли оставката на кмета на Средец?
-Аз оставката на кмета на Средец съм я поискал още преди много време, когато бяха установени доста нередности по отношение на стопанисването на общинско имущество и на манипулацията с общинския вестник. Всичко, което се случва и не само в Средец, това се отнася за всички представители на ГЕРБ, пак казвам, общинската организация ще си каже мнението.