неделя, 5 февруари 2012 г.

Убитата Муна разстрои цял квартал


Мястото, където Муна издъхва
Любимката на квартала е била бременна, когато я убиват.

Цял жилищен квартал е ужасен от смъртта на своята любимка - кучето Муна, което беше убито. Екип на "Средец Нюз" няколко часа разговаряше с живущи в квартала и свидетели на убийството. Както вече писахме виновника за смъртта на Муна се казва Стоил и той работи като дежурен в Общинска администрация. 
Жителите на блокове 15-19 на ул."Преображенска" изготвиха и жалба до кмета на Средец инж.Иван Жабов, която ще бъде подкрепена и от стартирала подписка.
Жалбата
В жалбата си до градоначалника местните изразяват своето възмущение от Стоил. "На 03 февруари 2012г. към 10:00 часа сутринта си позволи с пушка пред очите на много хора до бл.19 да произведе изстрел и от това да причини смъртта на едно куче. Куче, което не пречеше на никого, даже напротив, беше любимката на всички деца в квартала. Незаконно е според нас, а и според законите на нашата държава да се използва бойно оръжие в населено място, защото по този начин се застрашава не само живота на бездомните кучета, а и на всички хора, които живеят там, защото на мястото на беззащитното животно можеше да бъде някое дете.", се пише в жалбата до Иван Жабов. "За грозната случка има свидетели, които могат да потвърдят, че това не са просто измислени приказки срещу Стоил, а истина, която се е случила пред очите на доста хора." се пише още в жалбата, която завършва с надежда у авторите, че тя ще бъде разгледана обстойно и ще се вземат нужните мерки. 
"Повече от 7 години ние се грижим за това куче, както и то за нас", коментираха пред нас жители на квартала. "Вечер обикаляше около блоковете и благодарение на нея не е имало скоро кражби. Тя не допускаше и бездомни кучета да обикалят около блоковете. Децата си играеха с нея и всички я хранихме, дори и бяхме постилали кашони" продължиха разказа си местните. За тях Муна е любимката на квартала, а децата са били превързани много към нея. Един от жителите на квартала ни разказа, че след като са я убили детето му цял ден е плачело и дори е вдигнало температура.
Убийството на това животинче беше основна тема в кръчмите и магазините в квартала.
Ето как се е случило всичко според свидетели:
Стоил е обикалял няколко дни около блоковете, може би търсейки това куче. На 3 февруари явно след като го е открил е произвел изстрел срещу него до гаражите на бл.17 с ловна пушка. Според тях е стрелял с фоверка, тъй като не се чул силен изстрел. Уцелил е корема на кучето, след което то е започнало да бяга куцайки и издавайки силен вой, но след около 20 метра се е проснало и издъхнало. Стоил е отишъл до него, прибрал го е в чувал и тръгнал.
Местните жители са благодарни на светкавичната намеса на Община Средец. Зам.кмета Желю Желев часове след публикацията ни се срещна с жителите на квартала и ги е посъветвал да подадат жалба, а не само на думи да се говори. Желев ще проведе и свое разследване за да няма недоразумения. Очаквайте официалната позиция на Община Средец.