неделя, 11 май 2014 г.

Кандидатът за евродепутат Гроздан Иванов: Ще бъдем изненадата на тези избори

Гроздан Иванов е роден през 1981 г. в Пловдив. Общински координатор на ПП АТАКА в Община Стралджа от 2005 г. насам. Иванов е общински съветник в ОбС Стралджа с мандат 2011-2015 г. До 2010 г. се е занимавал със собствен бизнес, в момента е журналист в ТВ АЛФА. Владее английски език.

-Г-н Иванов, вие сте кандидат за евродепутат от ПП АТАКА. Какви ще са вашите приоритети в следващия ЕП?
-Приоритетите на АТАКА се препокриват с желанията на голяма част от българското население. Ще отидем в Брюксел и ще защитим България и православието. Казвам ще защитим България, защото откакто страната ни има представители в Европейския парламент свикнахме да виждаме една наведена позиция от нашите избраници. Ще искаме реалните квоти за българските фермери, ще искаме реалните финансирания за страната по различните програми, няма да се съгласяваме с всичко, което другите ни предлагат. Ще опитаме да коригираме грубата грешка със затварянето на работещите блокове в АЕЦ Козлодуй. Ще направим всичко възможно и за отваряне на АЕЦ Белене, само по този начин България отново ще бъде фактор номер едно на Балканите в този отрасъл. Ще кажем и твърдо НЕ на европейските перверзии, с които ни залива Западна Европа. За разлика от досегашните депутати в Брюксел, част, от които без срам се определят като националисти, ние ще се противопоставим категорично на еднополовите бракове, на създаването на третия пол, на въвеждането на тези перверзии в България.
-Веднъж вече сте избиран. Общински съветник сте в Стралджа, за която община сте и координатор на АТАКА. Какво успяхте да направите до момента от началото на мандата?
-Десетки са внесените предложение от мен в деловодството на Общински Съвет – Стралджа. Едно от най-важнте от тях е спирането на движението на превозните средства с животинска тяга след 23 часа през летния период и 22 часа в зимния период. С това решение се цели намаляване на циганската престъпност, която е един от основните проблеми в общината. Внасял съм предложение за поставяне на мемориални плочи на различни исторически личности, промени в различни местни наредби, приемане на декларации. Предложения, които обаче управляващите не искат да приемат и да признаят своята незаинтересованост към проблемите в общината. Разбира се всичко това не остава незабелязано и на следващите местни избори съм сигурен, че АТАКА ще бъде определящият фактор в община Стралджа и ще бъде основният лост на хората, с който те ще определят бъдещето си.
-Вие сте журналист в АЛФА ТВ, телевизията на партия АТАКА. Студиото в Бургас покрива региона на Югоизточна България. Какви и кои са според вас най-големите проблеми в тези райони?
-Безработицата и циганската престъпност са основните бичове за този регион. Там, където има работа в по-малките населени места заплащането е повече от смешно. Това са проблеми, за които само и единствено партия АТАКА говори и казва как да се справим с този проблем. Защо нито една партия не говори за връщането на природните богатства в ръцете на държавата? Това е един от начините за по-високи доходи. Начините за справяне с циганската престъпност ясно са описани в нашата управленска програма“ Планът Сидеров“ , но нито един управляващ не желае да чуе и види какво му предлага ПП АТАКА. А предложенията на АТАКА са единствения начин за справяне и с ниските доходи и с циганската престъпност.
-Какво може да се направи в ЕП, за да бъдат те решени?
-Вече казах, че АТАКА ще бъде българският лост, с който народът ни ще си сложи, когато иска да каже НЕ на ощетяването на България от Брюксел и ДА на повишаването на стандарта на живот в България. Най-общо казано: Ние ще бъдем дългия лост, „Планът Сидеров“ ще бъде опорната точка, а българският народ ще бъде силата. Само по този начин ще преобърнем живота си и ще заживеем така както се полага на страна и народ с хилядолетна история.
-Споменахме вече, че сте и журналист. България отива все по-назад в класацията на "Репортери без граници" за свободата на словото. Реален ли е този резулат според вас?
-За жалост е реален, но си мисля, че нещата отиват и в по-лоша посока. Зависимостта на повечето ни уж национални и независими медии от определени политически партии и олигархични кръгове не дава нужната свобода на словото. Алчността на определени журналисти също помага за това незавидно място в тази класация. Давам пример: скоро при мен дойде сигнал как журналист от бургаска телевизия отива при пчелар в едно ямболско село и казва: „Ще правя материал срещу теб", започва с обвиняващи въпроси и след няколко дни му се обажда и казва "няма да пусна материала ако ми дадеш 7 хил. евро". Подобен случай и с журналистка от бургаски интернет сайт. Въпросната дама директно заявява: „Искам пари иначе започвам да плюя по кмета на град Средец“. С такава журналистика как да бъдем на предни места в подобен вид класации? Жалко за малкото останали можещи и безпристрастни журналисти, които трудно оцеляват в тази джунгла.
-Всички предизборни материали съдържат текста: "Купуването и продаването на гласове е престъпление". Имате ли информация в Бургас дали е започнало купуването на гласове?
-Успоредно с предизборната кампания стартира и кампанията по купуване на гласове. Вече имам сигнали, че в ромските квартали на Бургас, Ямбол и Стралджа е започнала търговията с гласове, като този път се споменава една нова партия на политическия небосклон, която е особено активна в това зловещо начинание.
-Какви са очакванията ви от предстоящия евровот?
Ще цитирам руските автори Илф и Петров: „Ледът се пропука господа съдебни заседатели“. Хората проглеждат и аз съм сигурен, че ще има доста изненадани на предстоящия вот. Въпреки негативната кампания от зелената и оръжейната мафия срещу АТАКА, въпреки помията излята по нас от бивши и настоящи управляващи, ние, националистите ще бъдем изненадата на тези избори и иска или не, Брюксел ще посрещне защитниците на православието и на България в лицето на новоизбраните евродепутати от ПП АТАКА.