четвъртък, 8 май 2014 г.

Общинският съвет превзет от БСП, Палова се задоволява с честитки за ЧРД

Георгиев отново седна на мекото кресло в кабинета
на председателя на ОБС
На последната сесия на Общинския съвет в Средец, шефът на БСП в града Георги Георгиев пое управлението на местния парламент. По време на заседанието на съвета, част от останалите в залата съветници го избраха за временен председател.  Няколко месеца пръв сред равните бе най-възрастният общински съветник Петър Ангелов. Той пое властта след като бе свалена Надежда Палова. По време на последното заседание за шефското място бяха издигнати Динко Цъцаров от СЕК, както и Янко Германов от БСП. При проведените две гласувания обаче нито един от двамата нямаше преднина, тъй като в залата  присъстваха 15 общински съветници. Двете основни фигури на ГЕРБ – Надежда Палова и Иванка Ковачева, отсъстваха от сесията, а Петър Ангелов  отказа  да гласува, пише Флагман. Това даде повод за нова бурна реакция и ненадейно неговата оставка бе поискана от Димитър Янков от СЕК, който също беше в групичката бунтовници срещу Палова. След като Ангелов ядосано заяви, че се оттегля, се наложи нов избор на временен председател, който да закрие скандалното заседание и да насрочи ново, на което пак да се проведе избор. Възмутени от цирковете в залата, част от съветниците напуснаха и в нея останаха едва 9 души, основно от групата на БСП, която има 6 представители. Така на мястото е избран отново Георги Георгиев, който беше на същата позиция по времето, когато Средец се считаше за бастион на БСП.
Едно от първите решения, взети под неговото председателство, е увеличението на заплатата на кмета Иван Жабов, който вече ще взема 1800 лева месечно.
Днес пък бившият председател Надежда Палова празнува своя рожден ден. Фейсбук стената й е пълна с честитки, като някои от тях дори са свързани с евентуално нейно политическо възкръсване, след като бе предадена и свалена от свои.