неделя, 2 октомври 2011 г.

ГЕРБ връщат ученическия автобус до Бургас, но ако спечелят

Стоян Гюзелев и Иван Жабов
Партия ГЕРБ проведе среща с избиратели от живущите в блокове 5 - 12 на улица "Преображенска" днес. На срещата присъстваха народния представител Стоян Гюзелев, кандидата за кмет на Средец инж.Иван Жабов, както и почти всички кандидати за общински съветници на партия "ГЕРБ". Срещата се проведе в квартално кафене с около 20 жители.
Пръв думата взе депутата Стоян Гюзелев, който се представи и заяви, че е избрал да отговаря като депутат за Средец и Камено, защото е член на парламентарната комисия по земеделие и гори. Според Гюзелев партия "ГЕРБ" иска да направи Средец един достоен и прекрасен град. "Аз не живея в Средец, но общинското ръководство е решило, че настоящия кмет не се справя добре с работата си и затова издигнаха Иван Жабов", заяви Стоян Гюзелев. Според него кандидатската листа съветници има нови хора, които са необременени от политиката водена през последните 20 години и не са се занимавали с политика до сега.  "Нека  да не забравяме, че Средец е най-голямата по територия община в областта.  Общината има много ресурси, които не са използвани" продължи Гюзелев.
"Аз и моят екип искаме да превърнем Средец в една уютна община, да се намали безработицата, да доведем инвеститори, които да отворят работни места. Да подобрим образованието в Средец  и учениците да не пътуват до Бургас, защото града има добро училище, което не е развито" заяви кандидата за кмет на партията Иван Жабов. 
На събранието герберите  няколко пъти повториха, че националното управление е в лицето на партия "ГЕРБ" и ако кмета на Средец е от същата партия ще има парични потоци. 
Пред събралите се общинското ръководство заяви, че закриването на предизборната кампания ще се състои на 20 октомври. 
Присъстващите зададоха въпроси, които бяха отговорени от кандидатите за кмет и съветници и от народния представител Гюзелев. Живущ в 5-и блок попита какво ще стане с ромите, които живеят в този блок. Според нея те раждат постоянно,  а съседите им  са принудени да търпят постоянно викове, боища, мръсотия. "Щом общината е дала апартаментите то тя е длъжна да следи за спазване на обществения ред и ние се ангажираме това да го правим", заяви кандидата за кмет, като бе допълнен от Стоян Гюзелев, който запозна присъстващите, че в Народното събрание се е приело закон, който може да разреши поставения проблем.
На срещата бе обсъден и въпроса със спирането на автобуса до Бургас за учениците, а от ГЕРБ обещаха, че ще го върнат и заедно с родителите ще направят график и автобуса ще обиколи по училищата. Друг  проблем е улицата пред жилищни блокове 10, 11 и 12, като решаването му бе поставен на кандидата за общински съветник Георги Вълчев.
Поставиха въпроса за хемодеализа в града, конските фъшкии по улиците, бездомните кучета.... Стоян Гюзелев обеща, че ако ГЕРБ спечелят местните избори в Средец то техните кандидати ще обикалят града и общината регулярно за да се отчитат и да получават нови идеи от избирателите.