петък, 21 октомври 2011 г.

Ана Пумпалова, АТАКА: Средец няма нужда от самохвални експерти и инженери

Снимка: архив "АТАКА"
Автор: Тодор Стаматов

-Г-жо Пумпалова, защо се кандидатирахте за общински съветник?
-Аз съм патриот, предложиха ми от партия "АТАКА" и приех. Досега никога не съм искала да бъда част от общинското управление, но настоящото ръководство на община Средец ме мотивира. Аз съм земеделски производител, който пострада много от болестта шап, която се разпространи в нашия район и мога смело да заявя, че общината нищо не направи по въпроса. Получих писмо, че няма да ми се изплатят субсидии. На въпроса защо се кандидатирах отговарям: защото управлението на Средец има нужда от хора от народа, хора които да са добре запознати с проблемите ни, а не да си гледат собствения интерес. 
-Как премина предизборната кампания на "АТАКА"?
-Официално кампанията на партия "АТАКА" започна с идването на нашият председател и кандидат за президент Волен Сидеров в Средец. Вие знаете, че той дойде на 11 октомври и тогава направи дарение на тракийско дружество "Лазо Лазов", а именно 1000 лева в брой и чисто нов компютър, който ние купихме в същия ден. По време на кампанията ние обиколихме всички населени места на общината. Оказа се, че в голяма част от селата сме следвали настоящия кмет Тодор Пройков. Равносметката, която мога да дам за общината след тази обиколка е "трагедия". Хората са откъснати от света и не говоря само за пътища. Във всички населени места хората казват, че не са доволни от настоящите си кметове, кметски наместници, защото нищо не са направили за тях. Радвам се, че има страница като Средец Нюз, която да информира хората, тъй като те са манипулирани, чрез партийния вестник на БСП - вестник "Средец". 
-Какво искате да кажете с това?
-Ще обърна внимание на последния брой. В него целия вестник е с материали на БСП и един плакат на кандидата на ГЕРБ Иван Жабов. В архива на общинската структура на "АТАКА" намерихме от миналите избори ценоразписи на услугите, които предлага Общинско радио Средец и вестник "Средец". . След разговори и с другите партии стана ясно, че и те не са получили ценоразпис. На една от страниците са публикувани всички кандидати. Бюлетината на партия "АТАКА" е № 9, а на БСП 8 сами можем да видим, че БСП е на предни позиции, а "АТАКА" на предпоследно място. Друг интересно виждаме в тази страница коалицията на колегите от ВМРО -НИЕ и ПК "Екогласност", на които умишлено е написано коалиция "Екогласност" "ВМРО - НИЕ". Това е с цел заблуда на избирателите. Искам да напомня на редакторската колегия на вестника, че се намират в една и съща сграда с ОИК.  В този прословут вестник не може да се спомене думата "АТАКА" и когато ние занесем материали, които да се публикуват те не се публикуват с изключение на две статии, които явно редактора е бил на кеф.  "Страхът" е велик! 
-Какво мислете да направите ако станете общински съветник?
-Най-вече да работя за хората. Ние от партия "АТАКА" ще работим само и единствено за хората! Ние не сме експерти, ние не сме инженери, както се пишат другите кандидати от други партии. Ние сме хора от народа, хора които знаят проблемите му, защото ние ги изпитваме ежедневно и няма да гласуваме с БСП, продавайки общинска собственост или друга важна докладна само и само за да не сме нападани в общинския вестник, както направиха част от настоящите съветници - експерти. На първата сесия всеки избран се заклева, че ще служи на народа и ще се ръководи само и единствено от интереса на народа, а не от своя интерес.