сряда, 5 октомври 2011 г.

Марияна Алексиева, СЕК: "Каквото правим днес, ще го правим и утре" е мотото на СЕК


Снимка: Личен архив

-Г-жо Алексиева, вие сте кандидат за общински съветник от партия “СЕК”. Защо се кандидатирате и то от листата на СЕК?
-Преди 4 години г-н Янков ме покани да стана член на ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ “СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА”.Харесвам идеите, целите и възгледите на всички членове и симпатизанти на партията, а те са хора дейни и мотивирани.
-Ако станете съветник кой ще защитавате в общинския съвет?
- Едва ли някой конкретен се нуждае от моята защита. Живея тук, децата ми също, затова не съм безразлична към проблемите и развитието на града и общината като цяло. Радват ме всички досегашни постижения относно спечелени и изпълнени проекти, но мисля че може много повече да се работи в тази насока. Трябва да се активира и амбицира  младото поколение,да задържим  работоспособното население, като му се осигурят нормални условия за съществуване.
 -Партия “Средна европейска класа” на предните избори вкара 3-ма съветници. Колко ще вкарате сега?
- За новосъздадена и млада партия беше огромен успех.Този резултат е показателен за организацията и дейноста в Политическа Партия Средна Еропейска Класа. По-голяма част от членовете са хора занимаващи се с бизнес, а в бизнеса компромиси няма. За да съществуваш и да бъдеш конкурентен  на пазара трябва да вложиш  усилия, да бъдеш точен и коректен с хората, с които си партнираш и работиш.
 -Преди дни проведохте кулинарна изложба. Как протече тя и кой победи?
Кулинарната изложба надмина очакванията ни.Възрастните жени с огромен ентусиазъм посрещнаха идеята и положиха усилия да приготвят ястия, типични за нашия регион. Представиха се от селата Дюлево, Драчево и Момина църква.От гр.Средец се включиха членове на Тракийското дружество и Пенсионерския клуб. Целта на това мероприятие беше да съхраним и възродим българските традициите и местния фолклор, а това може да стане единствено с изграждане на приемственост между възрастното поколение и младите хора. Да знаят и помнят от къде са тръгнали, къде са техните корени, да не забравят, че са българи-народ с история, култура и традиции. Интереса беше голям от страна на възрастни и млади.
 -Какво ще е мотото на кампанията Ви?
- „Каквото правим днес, ще го правим и утре”
 -На какво залегнахте в платформата си?
- Основната цел на ПП „СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА” е създаването на условия за развитие на средна европейска класа в България и утвърждаване на европейските ценности в обществото ни. Време е да осъзнаем, че без наличието на устойчива средна класа в България, нашата страна е обречена да бъде на дъното на европейските статистики по всички показатели. Ние не само не успяваме да се възползваме от членството си в Евроепйския съюз, но и не успяваме да създадем перспективи за децата ни и условия за тяхното оставане и развитие в България. Малките и средни предприятия са истинския гигант на европейската икономика. Около 2/3 от работните места в частния сектор в Европа се осигуряват от малките и средни предприятия. 98,8 % от предприятията в Европа са микро и малки предприятия. Именно затова, усилията на ПП „Средна Европейска Класа”, както до сега, така и за в бъдеще ще бъдат концентрирани в създаването на условия за устойчиво развитие на малки и средни предприятия ; в изграждането на средна класа в България с европейски стандарти на живот; в подпомагането на културата, младежта и спорта.
 -Този път издигате и кандидат за кмет на Средец. За добро или лошо е според Вас?
В лицето на г-н Димитър Янков виждаме достойната фигура за този пост. През изминалите 4 години като общински съветник той оправда доверието ни. Винаги е бил с точни,ясни и открити позиции във всяко отношение.Доказан професионалист,който може да поеме отговорност за всяко едно свое действие и безпристрастен във вземането на решения.
 -Как ще продължите изречението: “Средец е....”
- ...най-красивия и спокоен град за живеене!Всеки един от нас може и има какво да даде от себе си,за да го превърнем в Райска градина.