понеделник, 18 април 2011 г.

Интервю с Председателя на Обс Средец Георги Георгиев

Георги Георгиев
-Г-н Георгиев, довечера има сесия на Обс Средец, чийто дневен ред се състои само от една точка. Има ли нещо общо с отчетно-изборното събрание на ПП ГЕРБ, което е запланувано за същия час?
- Не, няма нищо общо с това. Това е извънредно заседание на Обс Средец и има само една точка, защото изтича срока, в който трябва да излезем с решение относно преструктурирането на дом “Щурче”. Нямаме отношение с партийните битки в ГЕРБ.
-Може ли да ни кажете нещо по въпроса с прекръстването на улица в гр.Визе /Турция/ на името на Община Средец?
-Съжалявам, но нямам никаква информация. Не съм запознат с този въпрос и не знам за какво става дума. Възможно е, г-н Пройков беше наскоро там, но аз нямам такава информация.
- Вие като председател на БСП в Средец може ли да споменете готов кандидат за кмет?
- В момента текат процедурите. Имаме съвет, който издига кандидатурите и за Кмет и за общински съветници. Кандидатурите  минават през партийни ръководства и предполагам, че в началото или в средата на юни ще направим конференция, на която ще ги обявим.
- А Вие лично ще  се кандидатирате ли?
- Твърдо НЕ!
- В последните дни в Средец се твърди, че Вие като председател на Общински съвет Средец и г-н Пройков, като Кмет ще започнете кампания срещу мен, затова че съм публикувай анкета, свързана с Вашето управление.
- Срещу Вас лично?
-Да.
-Не /смее се/ няма такова нещо. А тя къде е публикувана?
-ИС “Средец нюз.
-Аз не знам за такава страница! Интересно.../преглежда  страницата в и-нет/... похвално!
- Средец стана огнище на шап, с какво Община Средец помага?
-Конкретно Общината не може да  помогне с нищо, но подкрепяме фермерите и подпомагаме ветеринарните власти.
-ГЕРБ  и АТАКА са повдигнали въпроса пред НС и ЕП, знаете ли дали БСП също е повдигнала този въпрос?
-Не, нямам информация.
Обс Средец
- На обсъждане на бюджет 2011 Кмета на Средец сподели, че от продажбата на общинска собственост ще има бонуси за общинските чиновници или греша?
-Не мога да коментирам нещо, което не е казал. Нямам такъв спомен да е казвал такова нещо. Не... Напротив...Той беше изразил мнение, че заплатите на служителите на общинската администрация са ниски, което е факт и това не дава възможност в Общината да работят квалифицирани специалисти, защото един добър специалист би избрал по-добре заплатена работа и не бил избрал да работи в Общинска администрация. Това може би е имал в предвид.
- Каза ясно бонуси.
-Да бонуси, може да има, когато си ги заслужат. Примерно участват в изготвянето на проект и вършат работа, която  е извън задълженията им.
-Като председател на Общински съвет Средец с какво може да го похвалите през тези години?
-Стараел съм Общинския съвет да не политизира проблемите на гражданите на Средец, защото това са проблеми на Общината и не са политически.
-А успявате ли?
- Ами опитвам се, макар че с наближаването на изборите страстите се увеличават и конкретно, тези на опозицията в Общинския съвет. Но през тези два мандата съм се опитвал да съсредоточа работата на Общински съвет и общинска администрация в една посока, защото ако не са в синхрон няма да вървят работите.
-В интервю за вестник “Средец” веднага след Евроизбори 2009 Вие казвате, че “АТАКА”, която победи на местно ниво не е предложила нищо градивно...
-А...нямам такъв спомен.
-Разбира се можем да ви сдобием с копие на интервюто...Казвате още, че АТАКА има само един припев: “Против, против, против...”, а в момента виждаме БСП казва същото?
-А не... Нямам такъв спомен. Коментирал съм Партия АТАКА след изборите?
-Да, макар че не е важно ще Ви пратим копие от това интервю.
-След изборите за членове на ЕП, да възможно е, но аз определено не съм привърженик на идеите на “АТАКА”. Имаме доста различни виждания за проблемите в държавата.
-На празника на Средец /септември/ младежи от АТАКА подариха на Т.Пройков календар на Волен Сидеров. Тогава той заяви, че вижда АТАКА, като националистическа партия, за което я подкрепя и имал подобни виждания, но на другия ден беше изпратена полиция срещу тази партия?
-Не знам.../смее се/  Не мога да коментирам това, но се съмнявам дали споделя идеите на АТАКА.
- Добре, благодаря за интервюто и успех на сесията довечера!