понеделник, 1 юли 2013 г.

Първият Арт фест в Средец получи заслужени аплодисменти

Художници, певци,  фотографи, занаятчии и артисти, изпълниха централния площад на града за първия  АРТ ФЕСТ, преминал под мотото ”БАГРИТЕ И РИТМИТЕ НА СТРАНДЖА". 
Проявата е под патронажа на кмета Иван Жабов и има за цел да даде възможност за изява на таланти от различни области на изкуството. 
Партньори са Фондация ”Шанс за децата на България”. Организацията подпомага талантливи деца, майстори на перото и художници.
В хепанинга се включиха  школите на лятното училище в Средец, фолклорни групи, изпълнители на стари градски песни и самодейни групи. Майстори на различни народни занаяти пък показаха  своите умения пред публика.
Фотографи,   членове на фотографската общност, заснемат най-колоритните моменти от Арт феста. Общата изложба от творби на майсторите на четката и обектива ще може да бъде видяна в края на септември, когато Средец празнува своя празник.
"Идеята е да се съберат всички изкуства, които се развиват в града, както и пенсионерските клубове от селата. Да се направи един хубав Арт фест. Всички жители и гости на Средец  да разберат, че все пак в града има занаяти и изкуства, които се поддържат", заяви пред Sredets News Иван Жабов. "Имаме идея Арт феста да го превърнем в традиция, а през следващите години да го направим по-мащабен и по-грандиозен", допълни още градоначалника.