сряда, 24 юли 2013 г.

Тази събота Калин Вельов и Тумбаито превземат римската колония ДеултумТази събота, 27 юли Летният тур на "Бургас 2019" ни отвежда в античния град Деултум. Калин Вельов и неговата група Тумбаито застават зад Кандидатурата на Бургас за културна столица на Европа в четвъртото от поредицата летни събития в тринайсетте общини от Бургаска област.
Горещи летни ритми, дръм шоу, танци под открито небе ...сред руините на древната римска колония на VІІІ августов легион - това определено не се случва всеки ден, но ще се случи тази събота, в рамките на Burgas 2019 Summer Tour (www.Summer2019.Burgas.bg) Археологическият резерват Деултум се намира на 15 км от Бургас, на територията на Община Средец. До него може лесно да се стигне с кола, като специално за случая ще бъде обособена зона за паркиране. И този път до мястото на събитието ще има осигурен и безплатен транспорт.
ВАЖНО:
ОБЩИНА Средец: осигурени са автобуси от паркинга (до старото училище) в центъра на града, час на тръгване 19.30 часа на 27 юли 2013 г.
ОБЩИНА Бургас: С оглед на по-добрата организация и удобство на пътниците, всеки, който избере този начин на придвижване, ще трябва предварително да се снабди с билет, който да представи при качване в автобуса. Билетът е БЕЗПЛАТЕН и има за цел единствено да гарантира мястото ви в автобуса както на отиване, така и на връщане. С билети може да се снабдите от днес до 17 часа на 26 юли /петък/ в сградата на Община Бургас (ул. "Александровска" 26), стая 208/210, както и в Туристически информационен център (на входа на подлеза на Операта). И този път автобусите ще тръгват от Областна управа - Бургас. Часът на тръгване е 19:00, а връщането - веднага след концерта - в 22.00 часа.
Всички събития, включени в програмата на Burgas 2019 Summer Tour, са с вход свободен.
Кандидатурата на Бургас за културна столица на Европа 2019 е подкрепена от 13-те общини в област Бургас. Повече информация ще намерите на фейсбук страницата: https://www.facebook.com/Burgas2019.