четвъртък, 30 януари 2014 г.

ГЕРБ се разпада! Поискаха оставката на Надежда Палова

Надежда Палова
Вотът на БСП спаси Палова от сваляне от длъжност.

Първата за 2014 година сесия на местния парламент започна с искане на оставката на председателя на Общинския съвет Надежда Палова, която е и лидер на партия ГЕРБ в града. Искането на оставката дойде не от опозицията в лицето на БСП, а от Георги Вълчев, общински съветник от ГЕРБ.
След предложението, лидерът на опозицията Георги Георгиев предложи почивка. "Не ме интересуват проблемите в ГЕРБ. Няма коалиция между БСП и ГЕРБ,  а днешния вот не е отплата за  моето назначение като директор на гимназията в Средец, тъй като се явих на конкурс",  заяви Георги Георгиев, след като БСП не подкрепиха искането за свалянето на Палова като шеф на Общински съвет Средец. 
"Нямам желание да коментирам каквото и да е", пък заяви Янка Стойчева от групата на социалистите.
"Само днес г-жа Палова направи две закононарушения. За никого не е тайна, че днешното й спасение идва от редиците на БСП, това не е и особена изненада. Би трябвало да помислим над това, което е много смущаващо", заяви Георги Вълчев след заседанието.   "50% от хората, които  са глусавали Надежда Палова да бъде председател сега и искат оставката. Логично и морално е тя да си я подаде. Групата на социалистите, които не са я считали за председател, сега я припознаха", допълни Вълчев.