понеделник, 31 март 2014 г.

Депутат подпомогна финансово фолклорна група от Средец

Народният представител от АТАКА Димитър Димов помогна финансово на фолклорната формация "КИТКА ЗДРАВЕЦ". За втори път жените от групата търсят помощта на патриота. 
"Нашата дружба с Димитър Димов е отдавна, запознахме се на Петрова нива и станахме приятели, започнахме да симпатизираме на АТАКА", сподели Ангелина Бобева, ръководител на групата.  Тя разказва как се е обърнала за финансова помощ към депутата и той веднага се е отзовал. Певиците вече са го приели и като техен приятел.
"Познавам ги от доста време. Това са хора, които са посещавали мероприятия на АТАКА. Бях помолен да им помогна, за да могат да си ушият носии, с които да участват на международен фестивал. Когато  имам възможност винаги ще помагам, това е и част от нашата инициатива "Православна солидарност". Виждам борбен дух  в тези хора, въпреки заобикалящата ги реалност в малкото градче. Голямата безработица и ниските пенсии, които получават  не са ги сломили. Това само може да ни радва и трябва да помагаме на тези хора", заяви от своя страна Димов. 
За да благодарят за подкрепата и надеждата, която им е указана, жените посрещнаха подобаващо народния представител по стара българска традиция.