сряда, 13 юли 2011 г.

Кметът Пройков имал татус

снимка: Бесове.бг

Привечер вчера Пройков бе засечен от  екип на Бесове.бг на големия пазар в Бургас да се разхожда инкогнито и бавно да избира от сергиите плодове и зеленчуци в компанията на чернокосо момче, което вървеше до него и слушаше какво е добре да се купи и какво не.
Пройков бе обут в спортни бермуди и с фланелка, на която  бе изобразен гербът на община Средец, за да няма съмнение откъде идва и за какво се „бори“.  Набитото око на фоторепортера ни Ивелина Дончева отбеляза и интересна татуировка на лявата му ръка, представляваща лъв с буйна грива, в атака.
Като цяло физическата форма на двумандатния управник, който е бил начело на странджанската община и като зам.кмет по строителството в тоталитарно време, бе забележителна за прехвърлените му вече 64 години.
Оказа се, че момчето с Тодор Пройков е 11-годишният му внук Тодор, който от около 4 години живее с родителите си в Калгари, Канада. Тодор-младши дошъл на гости на дядо си това лято.
„Разходката на пазара има обучителен характер –  внукът да види какво ражда нашата земя - какви плодове и зеленчуци дава, за да може да ги сравнява с това, което имат от другата страна на земното кълбо“, каза дядото и с гордост добави, че Тодор вече владее добре английски и френски, а в училище е отличник.
Пройков ще е кандидат на БСП за трети мандат. През есента на м.г. той бе категоричен, че се оттегля и че смята да даде възможност и на други изявени съграждани да управляват  апетитната с ловните си полета и възможности за туризъм община. Преценката на общинската и областна организация на БСП обаче е, че се нуждаят от опита му за още един мандат./Бесове.бг