сряда, 20 юли 2011 г.

Община Средец кани само удобни медии?

колаж: Средец нюз
Преди няколко дни врати отвори център за деца от семеен тип. Разбира се Община Средец не се постара да го обяви публично и за това присъстваха удобните за тях медии - Бесове.бг, която е приближена на Валери Симеонов /Винкела/, който е известен като собственик на ТВ Скат, а в Средец известен със сключването на сделка по време на предните местни избори през 2007 година. Главен редактор на медията е Катя Касабова, съпруга на Валентин Касабов - общински съветник от "Независимите" /Наглите от Скат/ и вярно протеже на Симеонов. Разбира се другата вярна медия е общинския вестник "Средец", който би трябвало да се казва "БСП СРЕДЕЦ", но това е друг въпрос.
Чудим се защо с летния сезон качването на информация в сайта на община Средец започва плавно  да намалява. Чудим се също защо и не се обяви и откриването на този център. Разбира се нашия градоначалник веднага ще излезе с отговор в личния си фейсбук профил, както прави от седмица. На видеото, което е качено в сайта на Бесове.бг се вижда "огромната" публика състояща се от приближените на кмета чиновници в Общинска администрация Средец. Къде ли са гражданите? Може би в топлото време не им се излиза? Или може би не са чули? Нищо така или иначе в следващия брой на вестник "Средец" ще излезе голяма статия със снимки от откриването и предизборният PR е готов.
Заявявайки това, Средец Нюз заявява, че не е медия, а информационна страница, която публикува новините свързани със Средец. Наша камера беше готова да заснеме откриването, но Уви ние не сме удобни за местна власт!