понеделник, 30 януари 2012 г.

С 12 ЗА приеха докладната на Жабов

Малко повече от час общинските съветници защитаваха своята позиция на извънредна сесия на местния парламент относно даването на принципно решение за кандидатстване за безвъзмедна финансова помощ в размер на 700 000 лева. Преди сесията част от съветниците бяха против и дори призоваваха за обществено присъствие и твърда позиция против затварянето на МБАЛ, но на гласуването явно нещата се промениха. 
На тази сесия почти всички общински съветници се изказаха. Оказа се, че днес е последния ден в който Община Средец може да се включи и дори Общинска администрация са заявили, че ще дадат отговор след 18:00 часа.
Д-р Иванка Ковачева предложи, че трябва да има обществено обсъждане. "Абсолютно безсмислено е да се гласува принципно решение. Ние трябва да запазим болницата" коментира Георги Георгиев /БСП/, като подсети общинските съветници с намерения инвеститор в предния мандат.
Оказа се, че МБАЛ Средец не може да сключи договор със Здравната каса. Според Стоянка Иванова /РЗС/ даването на принципно решение е вратичка. Във дебатите се включиха и шефа на МБАЛ д-р Карабаджаков, както и служители на болницата.
Докладната на Иван Жабов се гласува по именно:

Георги Вълчев/ГЕРБ/ - отсъства
Георги Георгиев/БСП/ - Против
Димитър Янков/СЕК/ - ЗА
Димитър Калайджиев/ГЕРБ/- ЗА
Динко Цъцаров /СЕК/ -ЗА
Иван Георгиев /ГЕРБ/- ЗА
Иванка Ковачева /ГЕРБ/- ЗА
Красимира Георгиева /БСП/ -Въздържал се
Марин Клинков/ГЕРБ/ -ЗА
Надежда Палова /ГЕРБ/ -ЗА
Ненчо Ненчев/РЗС/ -ЗА
Никола Чолаков /БСП/ -ЗА
Петър Ангелов /ГЕРБ/ -ЗА
Петьо Колеолов /БСП/ - отсъства
Стоянка Иванова /РЗС/ - ЗА
Янка Стойчева /БСП/ - ЗА
Янко Германов /БСП/ - Против 

За 12; Против - 2; Въздържал се - 1