сряда, 18 януари 2012 г.

Ковчези захвърлени в центъра на Светлина


Ковчези и надгробни кръстове са стояли с часове без надзор в центъра на село Светлина. За това ни алармира наш читател, който пожела да остане анонимен. До там се е стигнало защото майката на бившия кмет все още държи ключовете на част от кметството и не може да бъде открита от секретарката. Наложило се е ковчезите да се приберат в зала, която е редовно посещавана от жителите на селото и по този начин те са почуствали неудобно.
Според нашият читател бившата кметица на село Светлина е роднина на кмета на Средец инж.Иван Жабов, който се опитва да я сложи на поста кметски наместник в селото и тъй като тя се надява на това все още не е върнала ключовете. Припомняме, че в село Светлина все още не е назначен кметски наместник. Автора на писмото до нас, който заяви, че ще информира и предаването "Господари на ефира" е изпратил и снимков материал.
"Не искам да коментирам анонимни коментари, които дори не са верни", заяви за нас кмета на Средец инж.Иван Жабов. "Този, който ви е пратил снимките се натяга да става кметски наместник. Ковчезите са стояли там минути, тъй като секретарката беше на оперативка при мен, след което ги е прибрала.", допълни градоначалника на Средец.