вторник, 17 януари 2012 г.

ГЕРБ-Средец иска държавата да предостави бившите военни поделения на общината

Шефът на местните гербери Надежда Палова и народния
избраник Стоян Гюзелев
Групата на общинските съветници на ГЕРБ в Средец са предприели първи стъпки за предоставяне и стопанисване на бившите военни поделения в Средец от страна на общината. Желанието на съветниците е територията на поделенията да бъдат използвани за изграждане на индустриална зона. Същевременно това е начин да се прекрати процеса на разграбването им.По инициатива на общинските съветници на ГЕРБ кметът инж. Иван Жабов входира докладна записка за предложение за безвъзмездно отдаване на община Средец на територия около 70 декара. Искането ще бъде отправено до Министерството на отбраната.
"Военните поделения са много важна част от нашата предизборна програма. Съживяването на местната икономика минава през изграждането на привлекателна среда за инвеститори. Създаването на индустриална зона ще създаде тази среда, но е необходимо технологично време, в което администрацията трябва да изготви всички необходими документи. Много по-рано трябваше да бъдат предприети действия за взимането на тези територии от държавата, това щеше да попречи на разграбването на сградния фонд", казва Надежда Палова, която е председател на Общинския съвет в Средец.
Народният представител от ГЕРБ Стоян Гюзелев и Палова огледаха на място бившите военни поделения. "Имах няколко разговора със съветниците на партията тук. И аз като тях смятам, че общината ще бъде много по-добър стопанин на тези територии. Те, като индустриална зона, ще бъдат естествено продължение на Средец. Служил съм тук като войник и тази разруха наистина трябва да се спре. Тук с години е било разграбвано", категоричен е депутатът.