понеделник, 17 февруари 2014 г.

136 години свободен Средец


На тържествена церемония по случай 136 години от освобождението на град Средец,  представители на местната власт и политически партии поднесоха венци и цветя пред паметната плоча на загиналите за свободата на България в центъра на града. Тази година събитията, посветени на Освобождението са под надслов "СВОБОДА И БЪДЕЩЕ ЗА БЪЛГАРИЯ". Със съвместна художествена изложба в Културен център Морско казино в Бургас, в честванията се включиха и майсторите на четката от Средец Георги Каракостов, Стоян Беев и Стоян Филев. 

Изложбата откри кмета на община Средец инж.Иван Жабов. "Нашите деди са отвоювали свободата на България , на нас се пада отговорността да градим настоящето така, че да оставим достойно бъдещето на потомците си, заяви Жабов.  В словото си кмета  спомена и дейности на Община Средец във връзка с реформите по пътната инфраструктура и проектите, които се извършват. 
Читалището в село Дюлево представи поетично- музикалния спектакъл "Свобода и Бъдеще за България". Самодейците изпълниха патриотични песни, съчетани с мултимедийно представяне на историята на България. Сред гостите на събитието в Зала „Петя Дубарова” бяха командира на Военноморска база – ВМС комодор Митко Петев, художници от Бургас и
 почитатели на изящно изкуство.