четвъртък, 20 февруари 2014 г.

141 години от гибелта на Левски

Десетки граждани се поклониха пред паметта на Левски.

В Средец отбелязаха 141 години от гибелта на Васил Левски. В 10.00 часа пред паметната плоча на загиналите за свободата на България десетки граждани се поклониха пред паметта на Апостола на свободата и поднесоха цветя и венци, с които изразиха почитта си към българския революционер.     
Васил Левски е най-светлият образ в историята на България. И днес ние търсим пътеките, по които е достигнал до сърцата ни и е оставил там завинаги идеала за национална висота. 
 По традиция и тази година учениците от „Св.св.Кирил и Методий”в града почетоха паметта на Апостола. „19-ти февруари бе ден на спомен и ден на преклонение за възпитаниците на нашето училище.  Ден, в който си припомнихме делото и заветите на Левски“, заявиха за Sredets News от учебното заведение. „Много думи бяха изрецитирани и изпяти.
За една обаче сме сигурни, че достигна до всяко дете и тя е думата „свобода”. Ентусиазмът, с който се включиха малките ученици е ярък знак, че примерът на Левски има място не само в сърцата на по-възрастните, а и на подрастващите“, допълниха от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.