сряда, 10 октомври 2012 г.

Сухи филии за закуска вбесиха ученици в Средец

Днес в училищния стол липсваше извиващата се опашка
Учениците от средецката професионалната гимназия по механизация на селското стопанство и електроника "Н.Й.Вапцаров"  останаха гладни заради сухото меню, предложено от училищния стол днес. В него е било включено само намазана с маргарин малка филия, върху която са поставени три парченца от кренвирш, а самата филия е препечена. "Изкушението", струващо 0,30 лв. е било повече от твърдо и би помогнало само в зъболекарски кабинет. 
Училищният стол на професионалната гимназия е предпочитан заради вкусните закуски, които се пекат на място и се предлагат на цени от 0,20 до 0,50 лв. 
Сега обаче софиянките, балатонките, рогчетата и пиците са заменени от сухи и безвкусни филии, които са и причината за по-слабия интерес към училищната кухня. Столът  освен от възпитаници и преподаватели се ползва и от курсистите, избрани по социални програми, които са  настанени в учебното заведение.
Ръководството на гимназията заяви за Sredets News, че нямат никаква ангажираност към менюто. 
"Ще се съберем и ще разрешим проблема. Аз също не одобрявам днешните закуски, но това са наложени стандарти, според които на месец на един ученик се пада само 1 кг. брашно във вид на закуски.", заяви зам. директора на гимназията Нина Колеолова.
Sredets News уведоми община Средец, чиято официална позиция потърсихме, но към този момент все още не сме получили такава. Тя е важна, тъй като именно администрацията определя училищното меню на територията на цялата община. Очаквайте и официалната позиция на община Средец. /Sredets News

Статията отразиха: E-Burgas Бесове.бг