вторник, 16 октомври 2012 г.

Доживяхме! ГЕРБ внесоха първата си докладна записка

снимка: Архив Sredets News
Почти година измина от последните местни избори, но съветниците от управляващата партия чак сега входираха своя докладна записка. Докладната, внесена от седемте съветника на ГЕРБ е относно Приемане на Наредба за именуване и преименуване на общински обекти на територията на община Средец. 
"Нашата докладна е свързана с приемането на тази наредба, тъй като до този момент такава не  съществува." Това заяви за Sredets News общинския съветник Иванка Ковачева.
Наредбата ще даде възможност по определен ред да бъде предложено именуването или преименуването на обекти, които са общинска собственост. Предложения могат да правят освен съветници и гражданите на Средец. Ако е засегната улица или булевард, то за да се промени името трябва повече от половината /50%/ живущи на нея да са съгласни.
Съветниците на ГЕРБ не са първите, които входират докладна записка. Преди тях са тези от БСП. Тяхната докладна също не бе за изграждане на нещо в Средец, а за изменение на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Средец, неговите комисии и взаимодействието с общинска администрация, в частта му за възнаграждението на общинския съветник. 
Внесеното предложение на ГЕРБ ще се разгледа на следващото заседание на общинския съвет, което ще е на 19 октомври./SREDETS NEWS

E-Burgas