петък, 19 август 2011 г.

65 години "Младежко бригадирско движение" отбелязват днес

снимка: Средец News
Днес в зала едно на Община Средец Български антифашистки съюз отбелязва 65 години "МЛАДЕЖКО БРИГАДИРСКО ДВИЖЕНИЕ". 
Организаторите на конференцията БАС Средец раздадоха на всеки присъстващ книгата на Петко Русев "Младежко бригадирско  движение". По стар обичай на БАС Средец конференцията започва винаги с поздрав, но днес заради лек гаф щеше да се размине поздрава. Председателя на БАС Средец Георги Янков обърка дневния ред и така нареди жените от певческия състав за патриотични песни след доклада на Петко Русев, което разгневи певиците и за малко да тръгнат. За щастие върнаха дневния ред както си беше и присъстващите чуха няколко "патриотични" песни.
Поздрав към бригадирите направи и кмета на Средец инж. Тодор Пройков, който  по думите му беше развълнуван от конференцията. Той сравни българите през 1946 година с японците. По думите му тогава също е нямало ресурс, но е имало българи, които са изградили всичко. "Бригадирското движение е изиграло голяма роля в създаването на днешна България", допълни Пройков. 
Като цяло конференцията мина добре. Изключение не направиха и този път присъстващите, които звучно се наричаха "другари" и "другарки".