понеделник, 1 август 2011 г.

Георги Георгиев, шеф на БСП Средец: Тази година Средец бе слабо представен на събора на Бузлуджа

-Г-н Георгиев, преди дни се проведе събор на социалистите на Бузлуджа. Включи ли се и БСП Средец и с колко човека?
-Поради ограничения финансов ресурс тази година нямаше голямо присъствие от община Средец. Имаше 8 човека, които отидоха със собствените си автомобили. Тази година и аз не присъствах на традиционния за нас събор.
-Разказаха ли ви как е преминало самото мероприятие? Видяхме по медиите, че сте хвърлили огромна сума пари за кебапчета и напитки.
-Никой не ги хвърля тези пари, всеки който отиде на събора си плаща  кебапчетата. /смее се/ Като на всеки събор има кебапчета, но основната цел не е яденето и пиенето. Това е традиционен събор, а тази година се навършват 120 години от създаването на нашата партия
-Как се готвите за изборите. Листата готова ли е?
-Да, листата на БСП е готова и утвърдена. На конференция сме ги обявили и кандидатите за общински съветници.
-Слухове в Средец говорят, че заплашвате омбудсмана Бойчо Колелиев, че ако се кандидатира за кмет ще се сбогува с поста си?
-Всеки сам за себе си решава дали да бъде кмет или не. Не зная кой ги пуска тези слухове...
-Имало е и свидетели.
-...Не знам, аз не съм би свидетел, но най-малко от мен е имало такова нещо. Това решение на г-н Колелиев си е лично негово и закона не му забранява да бъде кандидат за кмет.
-На последната сесия едва се събраха съветници за да има кворум. Какво говори това според вас?
-Това говори за  несериозно отношение в края на мандата. Някои от съветниците промениха и политическата сила, която представляват. Преминаха към други политически сили, търсейки чадър под политическия небосклон на община Средец.