сряда, 10 август 2011 г.

Калфин посети Средец, БСП го крият като имане

Средец News

Бившият външен министър на страната и настоящ евродепутат и кандидат за президентския пост от БСП Ивайло Калфин посети Средец. По програма трябваше да се проведе среща между Калфин и кмета на Средец в 17:00 часа и от 17:30 евродепутата да се срещне с жителите на града. Незнайно защо Ивайло Калфин дойде с два автомобила и яки гардове в 17:24 и срещата, на която трябваше да се обсъдят проблемите на града не се проведе.

Местните социалисти се постараха да не се раздуе предварително, а след това срещата и затова не беше пуснато съобщение никъде освен в "Радио център Средец", който се слуша предимно от възрастни хора.
Влизайки в залата Калфин изглеждаше видимо разочарован от малкото присъстващи жители. На наши снимки и видео материали се вижда, че  в залата присъстват десетина възрастни жители - пенсионери, кандидатите за общински съветници на БСП и артилерията на кмета, а именно общинска администрация Средец, както и кметове на кметства и кметски наместници.
снимка: Средец News
След кратка реч на г-н Калфин трябваше жителите да задават въпроси. Уви нямаше случайни граждани, но положението се спаси с въпроси от кмета Тодор Станчев и шефа на БСП  Георги Георгиев. За щастие въпроси бяха зададени от председателя на "Клуб на пенсионера" гр.Средец, който изказа своето разочарование от депутатите на БСП на  кандидата за президент. "Аз съм председател на клуба на пенсионера в Средец и там се говори, че хората не искат да гласуват, но аз ги убеждавам да го направят и да не предаваме нашата партия БСП" разказа шефа на пенсионерите. От казаното става ясно защо се дават много пари на пенсионерските клуба - за да не предават партията "майка"  БСП.
Изказвания направиха и бившата учителка Мария Станчева, председателя на Български антифашистки съюз Средец Георги Янков.... видни комунистически кадри в града.
На края на срещата Калфин подари икона на тракийското дружество в Средец, които скоро ще открият свой клуб в града. Иконата беше дадена по време на срещата от журналист с инструкции написани на лист хартия.