сряда, 22 май 2013 г.

Георги Дюлгеров ще пълни площада на 24 май в Средец

Празничната програма, посветена на 24 май ще започне с юбилеен концерт на вокална група ”Странджанска иглика”. Самодейците ще отбележат 20 години от създаването на групата с концерт на сцената на народно читалище ”Пробуда – 1897” в град Средец днес.
На 23 май Община Средец кани най-малките граждани на града да вземат участие в детски празник под надслов ”Нарисувай най-красивата дума”. За доброто настроение на участниците ще се погрижат аниматори и децата от дом „Щурче”.
В деня на българската писменост и култура 24 май тържествата ще започнат в 10 часа с празнично шествие. С поднасяне на венци и цветя на паметника на Софроний Врачански и молебен в чест на Светите равноапостоли братя Кирил и Методий, покровители на Европа ще бъдат почетени делото и паметта на българските книжовници и просветители. 
От 11.00 часа на площад ”България” празникът ще продължи с концерт с участието на Георги Дюлгеров, участник в ТВ формата "Гласът на България", и деца от учебните заведения в Общината. На 25 май ще стартира конкурсната програма на НАЦИОНАЛЕН СТРАНДЖАНСКО-ТРАКИЙСКИ СЪБОР ”ФОЛКЛОРЕН ВЕНЕЦ БОЖУРА” 2013. ОТ 19.00 ЧАСА на пл.”България” Тракийско дружество ”Одринска епопея” гр. Поморие ще представи спектакъла ”Тракия – песен недоизпята, сълза недоизплакана”, посветен на 100 години Одринска епопея. Галаконцерта на наградените участници в конкурса е на 26 май, от 10.00 ч в местността Божура.