неделя, 19 май 2013 г.

Отборът по борба се завърна с нови медали

Шестото състезание,  в което взеха участие отбора по борба на град Средец бе традиционния турнир по свободна борба в памет на змс. Иван Кръстев и змс. и зт. Петко Дерменджиев, който се проведе на  в гр. Ямбол. Нашият отбор беше представен от 11 състезатели, от които 2 на възраст „деца”, 6 на „момчета” и 3 на „подготвителна група”. Най добре се представиха
Петко Петков/47кг/ и Христо Дамянов/53кг/ на възраст „момчета”, Петко Янков/30кг/ на „деца” и Свилен Петков/30кг/ на „подготвителна”, който играха на финал, но загубиха схватките си и останаха на 2 място в крайното класиране.
Много добре се представиха Радослав Качулков /53кг/, Росен Петков/47кг/, и Светлин Стоянов /47кг/ за когото това беше 1 състезание, същите завоюваха бронзови медали в своите категории. На турнира се бори и Николай Бинков/30кг/ в „подготвителна група”, който се бори много добре, но не можа да завоюва медал поради това, че е по малък от другите участници с една година.
"Представянето на всички състезатели е силно, като имаме в предвид, и че Росен игра в по горната за него категория до 47кг., а той се бори на 42кг.", заяви треньора на отбора Симеон Стаев. 
В крайна сметка всички състезатели завоюваха по няколко победи, които в бъдеще ще им носят самочувствие и ще са им от полза при участието им на Републиканските първенства, като равносметката е 7 медала, 4 сребърни и 3 бронзови.
Седмото състезание, в което взехме участие бе Държавния лично отборен шампионат /ДЛОШ/ за деца, което е от календара на БФБорба и се проведе на 15-17.05.2013г. в гр. Горна Оряховица. На самото състезание нашият отбор беше представен от 4 състезатели. Най-добре се представи Живко Кадънков/59кг/, който завоюва златен медал в своята категория и стана републикански шампион за втори път през тази спортно състезателна година. Живко безапелационно надви всички свои противници със туш, както и на ДЛП за деца в гр. Сливен през зимата и доказа, че тази година няма по силен борец от него в тази категория. Петко Янков/30кг/ също се сбори много добре, като се класира на 2 място и завоюва сребърен медал в своята категория. Петко имаше шанса да попадне в по слабия поток на категорията, където завоюва 4 последователни победи, които го изведоха до финала. Същият даде заявка, че в бъдеще ще може да се разчита на него за призово класиране. Много добре се сбори също и Ивайло Христов/38кг/, който първоначално загуби схватката си от борец от Благоевград, който след това се класира за финал и така изведе нашия състезател на репесаж. На репесажите Ивайло завоюва 2 победи, но след това загуби схватката си от борец от гр. Сливен, който ако надвиеше го пращаше в схватката за 3 и 5 място. Другият ни участник Стефан Младенов /42кг/, имаше малшанса да контузи сериозно дясното си коляното още в първата си схватка и така след лекарска забрана, той прекрати участието си на този шампионат, а според моите наблюдения над другите състезатели в тази категория имаше възможност да вземе медал на този шампионат. Много съм доволен съм от представянето на състезателите, най вече от представянето на Живко Кадънков, който за пореден път стана републикански шампион. Същия спечели всички свои срещи със туш през първата част на схватката, както и на предното републиканско първенство за деца. За пръв път състезател от нашия клуб става републикански шампион и на двата републикански турнира за 2013г.