четвъртък, 2 май 2013 г.

Анета Лукова - Георгиева: Намираме се в колониално робство

Анета Лукова-Георгиева
Анета Лукова - Георгиева е родена на 27.12.1978 година в Бургас. Завършила е Българска филология в БСУ. Работи като педагог. Член е на общинското ръководство на партия АТАКА в град Бургас. Кандидат за народен представител от листата на АТАКА за ІІ-МИР- БУРГАС.

-Г-жо Лукова, в Средец партия "АТАКА" откри своята предизборна кампания различно, липсват митинги. Защо?
-В Средец открихме кампанията си с водосвет. Като патриоти е нормално да минем първо през Божия храм, защото нашето дело е свято, то е в името на нашата родина - България. Ръководството на партията взе решение на тези избори да не правим митинги, а да продължим инициативата си "Социални отряди", която е от няколко месеца. Неслучайно мотото на кампанията ни е "Православна солидарност". По време на нея ще продължим да правим дарения на хора, имащи нужда от помощ. В Средец ние вече направихме няколко дарения на хора със здравословни проблеми, хора с финансови проблеми, заради управляващите досега. Важно е да подчертаем, че тези дарения ги правим месеци преди да започне кампанията и ще продължим да го правим и след като влезем в парламента. Неслучайно "АТАКА" помага на  финансово затруднени студенти, на които ще поеме семестриалните такси.
-Какво ви казват най-често хората?
-Навсякъде положението е едно и също за огромно съжаление. Където и да отидем виждаме сълзи в очите на хората. Ако дойдем на власт ще направим така, че виновните за всяка една сълза, пролята от обикновения човек,  да си получат заслуженото. Не може в 21 век, за да отидеш до едно малко населено място да останеш без автомобил заради лошата инфраструктура. Проблем №1 в момента са ДОХОДИТЕ. Не може да се живее с 300 лева минимална заплата, не може да се замазва положението с увеличение от 5 лева на пенсионерите. Това е подигравка! Навсякъде хората изказват своята болка, своето огорчение от управляващите, които с всяка година съсипват нацията.
-Какво предлага АТАКА?
-Нашите виждания са ясни и ние стоим зад тях от 2005 година, откакто я има партия АТАКА. Именно тогава ние издигнахме нашия лозунг, който е и на нашите значки, на нашето лого и на нашите знамена, а именно ДА СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ. Сега като видяха останалите партии, че хората повярваха на АТАКА, сега си преписват нашите идеи и лозунги. Какво е мотото на Коалиция за България сега? - Да върнем България на хората! Това е чиста кражба, но не искам да коментирам, тъй като нашата визия за предизборна кампания е да предлагаме своите идеи и програма, а не да хвърляме обиди срещу останалите, въпреки, че го заслужават. Сред нашите предложения са рязко вдигане на доходите, а именно 1000 лева минимална заплата, 500 лева минимална пенсия...
-Откъде ще дойдат тези средства?
-В момента България е под едно колониално робство. За да заредим автомобилите си с гориво плащаме на Петрол, Еко, Лукой..., които изнасят печалбата си извън България. Като си платим тока в ЕВН, ЧЕЗ и ЕНЕРГО-ПРО храним чешките и австрийските пенсионери. Като си платим сметките за телефон в МТЕЛ и ГЛОБУЛ, отново се изнася печалбата от страната. В България има златни залежи за милиарди, които се изнасят от канадската фирма Дънди Прешъ, която оставя от българското злато на българската държава 1%, което е нищо. Като пазарим в Кауфланд, Билла, Лидл, Карфур, Метро... отново нашите левчета отиват в богатите страни от Европа. Като се замислим в България няма нищо българско, ядем картофи от пустяната, а България беше градината на Европа. Още в началото на 2012г. АТАКА излезе със своята програма Планът Сидеров. В момента тя е широко разпространена в нашите клубове и всеки може да я прочете. В 146 страница сме написали нашите идеи, които са лесно реализиращи в 16 раздела - колкото са и министерствата. Имаме готови закони за всичките министерства. Сред предложенията ни е закриването на Здравната каса.
-Средец е един от градовете в бургаска област, от която вие сте излъчена като кандидат за народен представител. Какви са вашите впечатления от странджанската община?
-Средец е най-голямата по площ община в област Бургас, но в нея цари висок % безработица. Лошо е, че съществува голяма степен временна заетост. Тук има проблеми във всяка една област, като вземе здравеопазване, образование, земеделие... Вижда се работата на местната структура на АТАКА, която въпреки липса на общински съветник е внесла достатъчно докладни, за разлика от тези, които имат съветници. Сред докладните са създаването на детска кухня и на младежки съвет, както и други. Единствената, която е приета е създаване на кът на Почетния гражданин, но от администрацията и това не са се помъчили да направят, въпреки, че има решение на Общинския съвет. Какво е станало с останалите предложения, трябва да питаме председателката на общинския съвет г-жа Палова, която в момента се цели за по-висок пост.