четвъртък, 6 юни 2013 г.

ГЕРБ се умори, напуска парламента

Снимка: БГНЕС
Парламентарната група на ГЕРБ напусна пленарната зала на Народното събрание и обяви, че повече няма да влиза.
По-рано днес депутатите от ГЕРБ не влязоха в залата и провалиха кворума за откриване на заседанието на парламента. След 25 минути обаче се регистрираха и Борисов поиска думата за изявление от името на групата си. Той заяви, че от днес партия ГЕРБ, която е избрана от над 1 млн. души и е победителят на изборите, но е подложена на провокации
от по-малки партии, излиза от пленарната зала.
"Останете си трите партии в Народното събрание, работете си, пилците се броят наесен, както е казал мъдрият български народ", заключи Борисов. И заедно с депутатите му напуснаха залата. 
По-късно пред журналисти в кулоарите на Народното събрание Борисов заяви:  "Ние ще бъдем в парламента, ще срещаме хората, ще говорим с тях, ще бъдем коректив." Той обаче не уточни кога партията му може да се върне в залата. Попитан на какъв компромис е склонен, Борисов каза, че е нормално първата политическа сила, спечелила изборите, да има председател на Народното събрание и повече ръководни постове в парламентарните комисии. Ние сме първа политическа сила и вече ще се държим като такава, заяви още лидерът на ГЕРБ. По неофициална информация от БСП са отказали да дадат на ГЕРБ председателски места в постоянните комисии още преди парламентът да започне работа.