петък, 28 юни 2013 г.

Спокойна сесия със скандален финал

Надежда Палова
снимка: Архив Sredets News
Иначе спокойната сесия на общинския съвет, при която повече от докладните бяха приети завърши малко по-скандално. По традиция Първа точка в дневния ред на заседанията е ПИТАНИЯ, които най-често са към кмета. На последната сесия той бе извинен, че е в Бургас на  среща с новоназначения губернатор Павел Маринов. Оказа се, че градоначалникът ще ходи на тази среща, но в този момент се намира на метри от общинските съветници и бе възможно даването на отговор. Желанието на общинския съветник Георги Георгиев да зададе въпросите си към кмета Жабов бе по-силно от всичко и предложи точката с въпроси да остане последна.  И този ход не помогна обаче, за да може Георгиев да упражни правото си за зададе въпрос.
И точно Палова да закрие заседанието, думата бе поискана от представител на АТАКА, който има въпрос не към кмета, а към г-жа Палова - председателката на общинския съвет. Тя обаче категорично отказа, тъй като по правилник граждани можели да се изказват след надлежно подадена молба и избърза за закрие заседанието. 
От АТАКА са категорични, че Палова прилага двойни стандарти. Неведнъж шефката на местния парламент е давала думата на граждани, които не са подали заявление. "Явно някой се притеснява от неудобни въпроси", заявиха от АТАКА. "Има нужда някой да подбутва иначе самозабравилите се "лидери". Препоръчваме на госпожа Палова като лидер на ГЕРБ да съдейства, за да може на някой от съветниците й да им чуем думата, защото все пак мина година и половина", допълниха патриотите.
Въпросът им е бил насочен към тяхно предложение, станало решение преди една година, което все още не е изпълнено. Освен него от АТАКА са внесли още 6 докладни и предложения, на които липсва отговор. Палова заяви, че е отговорила и има обратна разписка. От партията на Сидеров са категорични, че такава разписка няма и ако не я покаже и не покаже подпис на някой от партията, ще си търсят правата.